sitemap

Tekst: Johan ~ Bilder: Marianne ~ Forsking: Begge

Stamtavla til Hanne Katrine

Har ei stamtavle særlig interesse for andre enn det mennesket den gjelder for? Vanligvis ikke, men med to unntak: Den kan gi nye og nyttige opplysninger til folk som finner sine forfedre og -mødre der, og den kan belyse viktige perioder eller hendinger i historia.

Anene til Hanne Katrine omfatter nordmenn og dansker, samer og tatere; den rommer heile skalaen fra husmenn og innerster til lensmenn og prester; den har navn som også finnes i historiebøkene (for eksempel Spell-Ola fra Røros), og den strekker seg (kanskje!) bakover til middelalderen. Ei bok om Schanche-slekta fører stamtavla hennes heilt til Harald Hårfagre. Da blir spørsmålstegnene mange og tvilen stor!

Ingenting av alt dette bekymra Hanne Katrine da hun blei født i ambulansen på vei fra Sortland til Stokmarknes den 2. oktober 1998. Hun slipper å drasse på velgjerningene og/eller ugjerningene til sine forgjengere i slekta, men hun har fått med seg litt genetisk arv fra samtlige. Så får tida vise hva hun får ut av denne arven.

Vi har laga noen sider som viser slekta hennes tolv generasjoner bakover. Seinere blir flere generasjoner hekta på. Slektshistoria består av tre deler:
- grafiske slektstavler, og den første finner du her
- en del biografiske opplysninger under slektstavlene (bygges ut etter hvert),
- et navneregister med linker til slektstavlene.

Men før du går løs på forhistoria, bør du gjøre deg kjent med hun som er utgangspunktet. Her er en bildekavalkade med glimt fra hvert år siden hun blei født.


Jul 1998 Oktober 1999 Sommer 2000 Sommer 2001 Vinter 2002
Hanne Des 98.jpg - 6427 Bytes
Hanne okt 99.jpg - 5677 Bytes
Hanne juli 2000.jpg - 6396 Bytes
Hanne juli 01.jpg - 7977 Bytes
Hanne vinter 02.jpg - 5076 Bytes
Vel to måneder gammel. Det er jul 1998, og Hanne har fått sin første kjole på seg. I finkjole på ett-årsdagen, med det breieste smilet hun har. De første tennene er på plass. Juli 2000 på ei badestrand i Sørfold. Å kaste pinner på vannet er toppen på underholdning! I fjæresteinene på Strand juli 2001. Mer hår enn året før - dermed har jenta forandra seg mye. Tankefull stund i februar 2002. Store blå øyne er det første man legger merke til.
[backarrow] :tilbake til hovedsida..........jump to the English main page: [english-arrow]